Ana Sayfa Mobil LG G Flex 2 İncelemesi

LG G Flex 2 İncelemesi

Teknolojinin her alanda gelişmesi bir zaman sonra performans yerine tasarım konusunda ki yeniliklere sebep oldu. Kullanılılan işlemci, kamera, hafıza ve benzeri gibi donanımlar her geçen gün değer kaybederken bu işe bazı firmalar tasarımda yaptıkları yenilikler ile çare bulmaya çalışır oldu.

Özellikle akıllı telefon pazarında aynı gün çıkan iki cihaz arasında bile performans farkları bulunurken malını satmak isteyen şirketlerin kullanıcılara performanstan çok tasarım sattığı bir döneme gelmiş bulunuyoruz. Lg G Flex 2‘de bunlardan birisi. Önce Samsung S6 Edge ile farklı bir ekran ile tanıştık ve bu tanışma beraberinde “acaba kullanışlı mı?” sorularını getirirken bir çok kullanıcı da kullanım sırasındaki zorlukları düşünerek bu cihazdan uzak durmaya çalışsa da farklılık yine galip geldi ve cihaz istenilen satış seviyesine ulaştı.

İncelediğimiz cihaz olan G Flex 2 ise bu konuya farklı bir boyut kazandırarak kıvrımlı ekranı bizlerle buluşturdu. Aslında firma açısından büyük bir risk içeren bu modelin tutması halinde önümüzdeki günlerde çeşit çeşit tasarımlara sahip akıllı telefonlar ile karşılaşacağımız sinyali de böylelikle verilmiş oldu.

Tasarımsal Açıdan LG G Flex 2

Telefonun en dikkat çeken yöne tasarım olduğu için biz de incelememize tasarım konusunu ele alarak başlamayı uygun gördük. 5.5 inçlik ekranın kasa ile mükemmel bir uyumu söz konusu. Arka kapak çıkartılabiliyor fakat batarya değiştirilemiyor. Bu yüzden arka kapak çıkartılabilir olmasının biraz gereksiz bir özellik olduğu düşünülse de telefonun duruşu itibari ile lokal çizikler meydana gelecektir ve bu durumda kapakta kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Yani tamamen sizi ve temiz bir telefonu düşünen LG’nin kapak çıkartma özelliği görünüm açısından diyebiliriz.

1080 piksel 400 ppi 5.5 inçlik ekran ile karşımıza gelen LG G Flex 2‘de ekran olarak OLED tercih edilmiş. Renkerin gerçeğe en yakın tonunu görebileceğiniz bu ekran ile siyahları gri görmeyeceğinizin garantisini verebiliriz.

lg-g-flex2-2

Teknik Özellikleri

Snapdragon 810 ile donatılan Flex 2, 32 ve 64 GB depolama alternatifleri ile karşımıza gelmekte. Ram olarak ise istek ve bütçenize göre 2 ve 3 GB ramli versiyonunu tercih edebileceğiniz cihazı ilk görüşte yavaş bir telefon diye nitelendirebilirsiniz. Fakat bu yavaşlığın sebebi telefonun donanımsal yetersizliği değil LG’nin kendi arayüz yazılımının yeterli düzeyde Lollipop’a optimize edilmemiş olmasından kaynaklı. Kamer olarak da oldukça performansı bir deneyim sunan LG, 13 MP arka kamera ve 2.5 MP ön kamera ile donatılmış. Bu açıdan biraz standartların altında kalan telefonun tasarım konusundaki farklılığı ile bunları görmezden gelebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz