Ana Sayfa Teknoloji SEO Uzmanı Olmak İster Misiniz: A’dan Z’ye SEO Eğitimi

SEO Uzmanı Olmak İster Misiniz: A’dan Z’ye SEO Eğitimi

SEO EĞİTİMİ

Arama motorları iki ana işleve sahiptir. Tarama ve indeksleme arkadaşlar arama motorları dünyadaki milyonlarca web sitesini dur duraksız Tararlar. Bunlar Herhangi bir sayfa olabilir bir belge olabilir Bir PDF doküman olabilir Bir JPEG resim olabilir veya bir video olabilir. bu taramalardan sonra ise uygun gördükleri dokümanları veya sayfaları dizilerine yani mevcut veritabanlarına eklerler.

Her oluşturulan link tüm sayfaları birbirine bağlar. Bu linkler sayesinde arama motorlarına ait botlar veya örümcekler olarak adlandırılan otomatik robotlar web üzerindeki milyonlarca birbirine bağlı dokümana ulaşırlar.

Araba motorları sayfalara ulaştığında, kodları çözerek, Daha sonrasında herhangi bir arama sorgusu için gerektiğinde geri çağıracak şekilde büyük veri tabanlarında saklarlar.1 saniyeden daha kısa bir sürede erişilebilen milyarlarca sayfa tutma görevini gerçekleştirmek için arama motoru şirketleri tüm dünyada veri merkezlerini oluşturmuş durumdadırlar.

bu oluştukları oluşturdukları devasa tesisler çok sayıda bilgiyi çok hızlı işleyen binlerce makineyi barındırmaktadır 1 kişi herhangi bir arama yaptığında sonuçları anında talep eder 1 ya da 2 saniyelik gecikme dahi memnuniyetsizliği neden olabilir bu nedenle arama motorları mümkün olduğunca hızlı cevap vermek için çok çalışırlar.

Buradan Anlaşılacağı üzere arama motorları bir cevap makineleri gibi çalışırlar 1 kişi çevrimiçi bir arama yaptığında arama motoru milyarlarca belgeyi tarayarak, iki şey yapar birincisi yalnızca araştırmacının sorgusu ile alakalı veya yararlı olan sonuçları göstermek  ikincisi bu sonuçları sunan web sitelerinin otoritelerine göre sıralamak. İşte bu kısım alaka ve otorite bizim konumuz olan SEO‘nun temelini oluşturuyor.

Peki burada alaka ve otorite iyi bir arama motoru nasıl belirler

arama motoruna göre alaka düzeyi doğru kelimeleri içeren bir sayfa bulmaktan daha fazlası anlamına gelir. Bildiğiniz gibi  internetin ilk günlerinde arama motorları bu basit adımdan daha ileri gidememiştir ve arama sonuçları da buna bağlı olarak sınırlı bir yere sahipti.  yıllar geçtikçe Zeki Mühendisler sayesinde sonuçların arama yapanların sorgularını uyuması için daha iyi Yollar geliştirildi. İnternette her geçen gün websitesi sayısı artmaya devam ediyor. Google’da bu siteleri veritabanlarına vakit kaybetmeden eklemekte ve belirli metriklere göre sıralayarak karşımıza getirmektedir. 2000 li yıllarda 20 milyon civarı olan websitesi 10 yıl sonrasında 200 milyona , günümüzde ise 1.8 milyar civarı websitesi bulunmaktadır. Günümüzde  Arama motorundan gelen sonuçlar manuel olarak belirlenmez. Yani buğday ile samanı ayırmak için matematiksel algoritmalar denklemler kullanırlar. Daha sonra ise otorite sırasına göre sıralama olur.yüzlerce faktör  alaka düzeyini etkilemektedir ve bunların en önemlilerinide  ilerleyen derslerimizde görmüş olacağız.

Online Seo Eğitim Satın almak için tıklayın:https://www.udemy.com/seo-egitimi/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz