Ana Sayfa Teknoloji Nikola Motor Company ve Bosch; kamyonlar ve çekiciler için elektrikli güç aktarma...

Nikola Motor Company ve Bosch; kamyonlar ve çekiciler için elektrikli güç aktarma mekanizması geliştiriyor

Nikola sınıf 8 hidrojenli-elektrikli kamyon için yakıt hücresi ve ticari araç e-Aks’ı pazara sunuyor. 2021’de başlayacak olan üretim için Bosch otomotiv sınıfı donanım ve yazılım sağlıyor. Elektrifikasyon inkübatorü: Bosch uzmanlığı ve portföyü start-up şirketlerin kavramdan uygulamaya geçmelerine destek oluyor.

 

Elektrifikasyon tahminlerin de ötesinde gelişiyor. Nikola Motor Company 2021’de yollardaki treylerli çekicilerin yaklaşık iki misli; 1,000 beygir gücünde olan (2700 Nm tork) sınıf 8 hidrojenli-elektrikli kamyonları Nikola One ve Nikola Two’yu piyasaya çıkartacak. Nikola’nın önceden duyurduğu gibi, bu araçların tamamı “sıfır lokalemisyonlu” olacak.

 

Nikola kamyonlarının temelinde Bosch ile ortak çalışması sayesinde geliştirdiği yeni bir güç aktarma mekanizması bulunmaktadır. İki şirket bu mekanizmayı yeniden tasarladılar. Bosch’un e-Aks uzmanlığı Nikola’nın elektrikli kamyonlarını pazara sunmada hızlı hareket edip agresif bir yol izlemesini sağladı.

 

Bosch’un Ticari Araçlar Organizasyonundan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Markus Heyn, “Bosch elektromobilite çözümlerinin gelişimini destekliyor. İster köklü OEM’ler, ister start-up’lar için olsun, Bosch gelişimi hızlandırmakta ve pazarda hızlı aşamalar kaydedilmesine destek olmaktadır.” dedi.

 

”Nikola kurucusu ve CEO’su Trevor Milton “Pazara bugüne kadarki en gelişmiş treylerli çekiciyi sunma hedefimizi iddialı bir şekilde sürdürüyoruz,” dedi.” Güç aktarma mekanizması için bizim takımımızın hızına uyabilecek yenilikçi ve esnek bir iş ortağına ihtiyaç vardı. Bosch otomotiv sınıfı donanım ve yazılımla hızla pazara çıkmamızı ve vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmemizi sağladı.”

 

Bosch’un geliştirdiği e-Aks motor, güç elektronikleri ve şanzımanın tek bir kompakt ünitede yer aldığı, ölçeklendirilebilir ve modüler bir platformdur. Bu da onu küçük otomobillerden hafif kamyonlara, her türlü araç için uygun hale getirmektedir. Nikola ile Bosch bu birikimi kullanarak uzun burunlu çekicilere yönelik dünyanın ilk dual motorlu ticari araç e-Aks’ını pazara sunacaklar.

 

e-Aks’ta Bosch’un ticari araçlara özgü, kanıtlanmış elektrikli motor teknolojisiyle SMG (separate motor generator) motorları kullanılacaktır. Nikola’nın teknoloji vizyonuyla Bosch’un entegrasyon konusundaki uzmanlığı Nikola kamyonlarının e-motor verimliliğinde eşi görülmemiş hedeflere ulaşmasını sağlayacaktır.

 

eAks’lar yine Nikola ile Bosch tarafından ortak geliştirilmekte olan özel tasarımlı bir yakıt hücresi sistemiyle beraber, referans noktası olacak bir menzile sahip olmak üzere tasarlanmaktadır. Genel araç kontrol sistemi de Bosch’un araç kontrol ünitesi yazılım ve donanımına dayanarak ortaklaşa geliştirilecektir. Nikola-Bosch sıfır lokal emisyonlu güç aktarım mekanizması, geleneksel güç aktarma mekanizmalarına oranla rekabetçi bir maliyetle, segmentte lider bir performans sunmak üzere tasarlanmıştır.

 

Heyn, “Çığır açan mobilite teknolojisinde uzun dönemli başarı için vizyoner hedefler, pazara hızlı çıkma ve disiplinli bir yapı gereklidir. Nikola ile birlikte yepyeni düzeylerde teknolojik başarılar ve pazar penetrasyonu elde etmek için atılım yapıyoruz.” dedi.

 

Bosch ile Nikola ayrıca tüm Nikola modelleri için güvenlik konsepti ve aracın elektrikli yapısının mimarisini de içeren genel güç aktarma sistemlerini beraber geliştireceklerdir. Sistemin şemasından testlere ve validasyona, geliştirme sürecinin tamamında ileri simülasyon teknolojileri kullanılarak, Nikola One ve Nikola Two’nun lansmanı mobilite sektöründeki en optimize ve ileri teknoloji sistem tasarımıyla yapılacaktır.

 

Nikola ürünleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.nikolamotor.com.

 

Nikola Motor Company hakkında

 

Nikola Motor Company Elektrikli araçlar, elektrikli parçalar, enerji depolama sistemleri ve elektrikli araç motorları üretmektedir. NMC’nin vizyoner CEO’su Trevor Milton (twitter:@nikolatrevor) Nikola ürünlerini pazara çıkartmak için ülkedeki en yetenekli ekiplerden birini bir araya getirmiştir. Özel bir şirket olan NMC, Delaware’de Nikola Corporation olarak tescillidir.

 

Daha fazla bilgi için: nikolamotor.com or Twitter: @nikolamotor.

Detaylı Bilgi İçin:

Nuray Sağlam, Bosch Türkiye Kurumsal İletişim

0 (216) 432 01 32 nuray.saglam@tr.bosch.com

Ela Belül / Ünite İletişim

0 (212) 272 93 13 ela.belul@unite.com.tr ; www.unite.com.tr

 

Mobilite Çözümleri, Bosch Grubu’nun en büyük iş sektörüdür. 2016 yılında 44 milyar avroluk satış gerçekleştirilmiştir ve bu rakam, grubun toplam satışlarının yüzde 60’ına denk gelmektedir. Bu rakam, Bosch Grubu’nu önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biri yapmaktadır. Mobilite Çözümleri iş sektörü, uzmanlığını otonom, elektrifikasyon ve bağlanabilirlik olmak üzere üç mobilite alanında bir araya getiriyor ve müşterilerine entegre mobilite çözümleri sunuyor. Ana faaliyet alanları arasında içten yanmalı motorlar için enjeksiyon teknolojisi ve güç aktarma sistemleri çevre birimleri, güç aktarma sistemleri elektrifikasyonu için çeşitli çözümler, araç güvenlik sistemleri, sürücü destek sistemleri, kullanıcı dostu eğlence-bilgi sistemi ve ayrıca araçtan araca ve araçtan altyapıya iletişim teknolojisi, tamir servis konseptleri ve otomotiv satış sonrası pazarına yönelik teknoloji ve servisler gelmektedir. Bosch, aralarında elektronik motor yönetimi, ESP® elektronik denge kontrol sistemi ve sabit basınçlı dizel püskürtme teknolojisinin de bulunduğu önemli otomotiv inovasyonları sunmaktadır.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 390.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2016 itibarıyla). Şirket ön rakamlarına göre, 2016 yılında 73,1 milyar Avro’luk bir satış gerçekleştirdi. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Dünyanın önde gelen IoT şirketlerinden biri olarak Bosch; akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Şirket; sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine; ağa bağlı, farklı alanları bir arada bulunduran ve tek bir kaynaktan elde edilen çözümler sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; inovatif ve heyecan uyandıran ürün ve hizmetleriyle ağa bağlı bir yaşam ve yaşam kalitesini dünya genelinde geliştiren yaratıcı çözümler sunmak. Kısacası Bosch, “Yaşam için Teknoloji” sunuyor.

Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60’a yakın ülkedeki 450 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch’un global üretim ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsamaktadır. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 120 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında 59.000 çalışana sahiptir. Şirket, “Hassas Makine ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Robert Bosch (1861-1942) tarafından Stuttgart’ta kurulmuştur.Robert Bosch GmbH’nin özel sahiplik yapısı, şirketin uzun vadede planlama yapmasını ve geleceğini koruma üzere önemli yatırımları yapmasını mümkün kılarak Bosch Grubu’nun girişimci özgürlüğünü garanti eder. Robert Bosch GmbH’nin yüzde doksan iki hissesi, bir vakıf olan Robert Bosch Stiftung GmbH’ye aittir. Oy haklarının büyük bir çoğunluğu, bir endüstriyel tröst olan Robert Bosch Industrietreuhand KG’de bulunmaktadır. Girişimci sahiplik görevleri, tröst tarafından yürütülmektedir. Geri kalan hisseler Bosch ailesine ve Robert Bosch GmbH’ye aittir.

Daha fazla bilgi online olarak www.bosch.com.tr, www.bosch-press.com ve http://twitter.com/BoschPresse adreslerinde mevcuttur.

Bosch Türkiye hakkında

Bosch Türkiye, ‘Mobilite Çözümleri’, ‘Enerji ve Bina Teknolojileri’, ‘Sanayi Teknolojileri’ ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları’ alanlarında 5 ayrı şirketle Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. Bosch Türkiye, 15.000 çalışanı (BSH dahil), 3,1 milyar avro cirosu ve 1,22 milyar avro’luk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu’nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışı çözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır. Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji’ sağlamaktadır. Bosch Türkiye’nin Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da Ar-Ge Merkezleri bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi için: www.bosch.com.tr, https://www.facebook.com/BoschTurkiye ve https://twitter.com/TurkeyBosch

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 390.000 çalışana sahiptir. 2016 yılında 73,1 milyar avroluk satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Dünyanın önde gelen IoT şirketi olarak Bosch; akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine; ağa bağlı, farklı alanları bir arada tek bir kaynaktan sağlayabilmektedir. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; inovatif ve heyecan uyandıran ürün ve hizmetleriyle ağa bağlı bir yaşam ve yaşam kalitesini dünya genelinde geliştiren yaratıcı çözümler, kısacası ‘Yaşam için Teknoloji’ sunmaktır.

Daha fazla bilgiye internet üzerinden www.bosch.com.tr adresinden erişilebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz