Ana Sayfa Teknoloji SEO Önerileri

SEO Önerileri

SEO Önerileri

SEO, Türkçe karşılığı ile Arama Motoru Optimizasyonu, internet sitenizdeki içeriklerinizin, aranan kelimelere göre arama motorlarında henüz üst sıralarda çıkmasını sağlamak için meydana konulmuş tek kavramdır.

Doğru muhtevası, arama yapmış kullanıcıya aktarabilmek, arama motorlarının başarılı olmasını ve kullanılma yoğunluğunu arttırmaktadır.

Bu nedenle arama motorları doğru muhtevaları sunduklarından güvenilir alabilmek için muhtelif kaideler kapsamında arama neticelerini gösterirler, bu kaideler yanlış ya da kötü amaçlı içeriklerin ilk sıralarda çıkmasını engellerken, doğru muhteva ve internet sitelerinin de üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Arama motorlarında aranan her sözcük için tek rekabet bulunmaktadır, bu nedenden dolayı aynısı kelimeyi sahibi olan tek sayfa başlığı mevzubahis olduğunda arama motorları, sayfanın muhtevanına ve henüz evvel bu sayfaya yönlendirmiş oldukları ziyaretçilerin memnuniyetlerine (sayfada kalma müddetleri ya da şayet tek alış veriş sitesi ise alışverişi tamamlamaları) göre ileri aramalarda bu sayfaları henüz üst sıraya ya da henüz alt sıraya koyabilirler.

Gerekli ayarlarmaları tamamladıktan ardından doğru anahtar kelimeler ile muhtelif ağlarda reklam kampanyası tanzim etmek de mağazanızın arama neticelerinde henüz iyi netice almasına yardımcı olacaktır.

Bunu tek pazarda müşterileri çekmek için satıcıların henüz dikkat çekici tümcelerle tanıtım yapmalarına ya da dikkat çekici ürünler veyahut sunumlarla müşteriye ulaşmaya çalışmalarına benzetebiliriz.

Daha iyi arama motoru sırası için ilgi edilmesi lüzumlenen birkaç yöntem ismim bulunmaktadır.
Bu nedenle arama neticelerinde henüz iyi sıralar elde edebilmeniz için ilgi faktörüz lüzumlenen birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak istedik.

Ganipara, SEO başarısı yüksek yöntem altyapı ile görev vermektedir. Bundan eminiz ve devalılığını sağlamak için daimi çalışıyoruz.

SEO alttaki üç bileşeni doğru kurgulayarak başarıya ulaşabilir:
SEO ahenkli altyapı
SEO ahenkli içerik
Arama motoru entegrasyonu

Ganipara Mağaza Ayarları için öneriler

Ganipara mağazanıza çok sayıda alan ismi tanımlayabilir ve bu alan adlarında görev vermesini edinebilirsiniz, fakat önerimiz tek tek alan ismini ilave ederek bu alan ismi ile çalışmanız veyahut tek tek alan ismini ana alan ismi olarak seçerek trafiği yönlendirmenizdir. Alan isminizi ilave ettikten ardından “Ayarlar > Alan Adları” sayfasının sağ üstündeki “Ana Alan Ismini Belirle” düğmesine basarak mağazanızın görev vermesini dilediğiniz alan ismini belirlemeli ve “Tüm Trafiği Yönlendir” sekmesini işaretlemelisiniz.

Ganipara, fiyatsız SSL ile mağazanızın uçtan uca güvenilir olarak sunmanızı sağlar. Alan isminizi yönlendirdikten sora “Ayarlar > Alan Adları” sayfasından sağ üstteki SSL düğmesine basarak fiyatsız SSL başvurusunu tamamlamalısınız. Fiyatsız SSL işlemlerinin tamamlanması 48 zamana kadar sürmektedir.
“Ayarlar>Mağaza” sayfasındaki Genel Ayarlar bölümündeki alanları ayrıntılı olarak doldurmalısınız.

Ganipara Mağaza İçerikleriniz için öneriler
Eğer olasıysa, ürün başlıklarında genel kelimelerin yanısıra henüz izah edici kelimeler kullanın.

Örneğin: “Çatal ve Bıçak Seti” adına “12 Parça Çatal ve Bıçak Seti ” ya da “MarkaAdı Çatal ve Bıçak Seti” başlığını kullanabilirsiniz.
Rekabet kelimelerinizin bulunduğu ürünlerin açıklamalarını ve görsellerini çeşitlendirin.

Örneğin: 9600 Mah Taşınabilir Şarj Aleti – Powerbank, başlığına sahip tek ürünün izahında yanlızca 9600Mah kelimesini yazmak, neticelerde yukarıda çıkma şansınızı azaltacaktır.

Açıklamalara “9600Mah efor ile IPhone 7 cep telefonunuzu ve ….. marka cep telefonunuzu 2 kere tam şarj edebilirsiniz. Şarj aletinin yeniden tam dolma müddeti 3 saattir. Samsung, Apple, Xionami, Huawei cep telefonları ile uyumludur.” gibi ayrıntılı malumat yazmak arama motorlarında henüz iyi netice almanıza yardımcı olur.

Ganipara mağazanızın Blog özelliğini kullanarak sattığınız ürünler konusunda içerikler üretebilir ve bunları sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

Örneğin: Mağazalarımızdan birinin misal muhtevanını alttaki linkte bulabilirsiniz, böyle içeriklerin eklenmesi ve sosyal ağlarda paylaşılması ile hem arama motoru konumunda hatta site trafiğinde ehemmiyetli iyileşme sağlanmıştır:

https://ornek.com.tr/pages/budama-zamani-geliyor-hazir-misiniz

Arama Motoru Entegrasyonu için öneriler

Ganipara, Google Analytics için doğrudan entegrasyon dayanağı sağlamaktadır “Ayarlar>Mağaza>Diğer” sayfasından Google Analitik kodunuzu eklemelesiniz. Google Analitik kodunuzu para ödemeden https://analytics.google.com/analytics/web/ hesabından alabilirsiniz.

Alan isminizi Google Search Console’a kayıt ettirmelisiniz. Google Search Console hizmetini para ödemeden kullanmak için https://search.google.com/search-console adresini ziyaret edebilir ve sitenizi ekleyebilirsiniz. Sitenizi eklerken Ganipara mağazanızı SSL ya da www ile tüketiyorsanız adresi buna göre girmelisiniz başka bir deyişle Ganipara mağaza idare panelinin sağ üzerinde gözüken “Mağazamı Göster” düğmesine bastığınızda açılan sayfanızın adresindeki gibi tanımlama yapmalısınız (açılan tarayıcı adresini kopyalayıp yapıştırabilirsiniz). Alan adınızın doğrulanması için size verilen kodu “Ayarlar>Mağaza>Diğer” sayfasındaki “Site Doğrulaması” alanına ilave ederek doğrulamayı tamamlayabilirsiniz.

Mağazanızı henüz evvel farklı tek yerde barındıyor ve Ganipara altyapısına yeni geçiş yaptıysanız, arama motorları ve ziyaretçilerinizin külüstür adresleriniz adına doğru sayfalara yönlendilmesi için “Araçlar > Adres Yönlendirmeler” sayfasından ayarları yapmalısınız. Bu sayfanın sağ üstündeki ayar sembolüne tıklayarak adres yönlendirme sekmesini açmalı ve külüstür adreslerinizin hangi yeni adreslere yönlendirileceğini “Yeni” düğmesine basarak belirlemelisiniz.Örneğin:Kaynak adres kısmına külüstür sitenizdeki ürün adresini yazdıktan ardından, Amaç Türü bölümünde Ürünü seçtikten ardından alakalı ürünü açılır menüden seçmelisiniz.

Mağazanızdaki alış veriş gerçekleşmelerini kullandığınız ziyaretçi takip platformuna aktarmalınız (Örn: Google Analytics). Bu ayar, mağazanızdaki alış veriş verisinin arama motoru doğrulusunda toplanmasını sağlar ve arama sonuçlarınıza tesiri bulunmaktadır.
Bunu inşa etmek için “Ayarlar > Mağaza > Sipariş” sayfasının en altında tespit edilen “Sipariş Tamamlandı Ek HTML Kodu” alanına, alakalı platform doğrulusunda size verilen kodu eklemelisiniz (Örn: Google Analytics). Ganipara doğrulusunda alakalı platforma iletilebilecek değişkenleri ve örnekleri “Değişkenler Listesi” düğmesine basarak görüntüleyebilirsiniz.

Google Business safyasında işyerinizi ve adresinizi tanımlamalısınız https://www.google.com/intl/tr_tr/business/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz