Ana Sayfa Teknoloji Apostil Ücreti Ne Kadar?

Apostil Ücreti Ne Kadar?

Belgelerine apostil onayı yaptırmak isteyen kişiler apostil onayı nedir, apostil onayı nerede yapılır, apostil ücreti ne kadar gibi sorulara yanıt aramaktadır.

Belgelerine apostil onayı yaptırmak isteyen kişiler apostil onayı nedir, apostil onayı nerede yapılır, apostil ücreti ne kadar gibi sorulara yanıt aramaktadır.

Apostil Onayı Nedir?

Apostil onayı resmi bir evrakın yurtdışında geçerliliğini sağlayan uluslararası onay sistemi olarak adlandırılmaktadır.

5 Ekim 1961 tarihinde imza edilen Lahey Anlaşması uyarınca bir belgenin Apostil Anlaşmasına taraf olan ülkelerde geçerlilik kazanabilmesi için apostil onayının yaptırılması gerekmektedir.

Apostil Onayı Nerede Yapılır?

Apostil onayı idari belgeler için kaymakamlıklarda ve valiliklerde, adli belgeler için Adalet Komisyonu Başkanlıklarında yapılmaktadır. Tercüme bürosunda yeminli tercüme işleminin gerçekleştirilmesinin ardında noter tarafından onaya tabi tutulan belgelerinizin noter onayını yaptırdığınız takdirde ilçe fark etmeksizin gittiğiniz herhangi bir kaymakamlıkta ve valilikte mühürletip, ilgili ülkenin konsolosluğuna götürdüğünüzde apostil işlemleriniz tamamlanmış olur.

Apostil Ücreti Ne Kadar?

Kaymakamlıklarda ya da valiliklerde apostil onayı için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Yalnızca belgeleriniz yeminli tercüme işlemi için tercüme bürolarında ve noter onayı için noterliklerde belirli miktarlarda fiyat talep edilebilmektedir.

Apostil Onayı Hangi Belgeler İçin Gereklidir?

Diploma, transkript, sağlık raporu, adli sicil kaydı, doğum belgesi, aile cüzdanı, vekaletname ve muvafakatname, faaliyet belgesi, vergi levhası gibi belgelerin yurtdışında geçerli olabilmesi için apostil onayına gerek duyulmaktadır.

Apostil Onayı Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

5 Ekim 1961 tarihinde imza edilen Lahey Anlaşması uyarınca apostil onayı yapılan belgeler belirli bir geçerlilik süresine tabi olmamakla birlikte anlaşmaya taraf ülkelerin kendi kurumlarının koyduğu kurallar doğrultusunda belirlenmektedir.

Apostil Anlaşmasına Tabi Olan Ülkeler Hangileridir?

ABD, Almanya, Amerika, Arjantin, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Çin, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya, Makedonya, Macaristan, Moldova, Meksika, Norveç, Portekiz, Polonya, Rusya, Romanya,Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan başta olmak üzere pek çok ülke 5 Ekim 1961 tarihinde imza edilen Lahey Anlaşmasına tabidir.

Vize, vatandaşlık, oturma izni, şirket kuruluşları, nikah işlemleri gibi pek çok konuda apostil tercümesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi apostil onayı gerektiren tüm belgeleriniz ve apostilleri için çeviri hizmeti vermektedir. Deneyimli ve donanımlı kadrosu ile apostil işlemleri için merak edilen konularda müşterilerini doğru bir şekilde yönlendirmektedir. https://www.okeanostercume.com.tr/

Okeanus yeminli tercüme hizmetleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz