Ana Sayfa İnternet Seo – Arama Motoru Optimizasyonu

Seo – Arama Motoru Optimizasyonu

seo-arama-motoru-optimizasyonu

Site İçi Optimizasyon

Seo, hem site içi hem de site dışı yapılıyor demiştik. Bu makalemizde site içi düzenlemelerden bahsedicez. Öncelikle web sitenizi wordpress ya da joomla tabanlı kurmanın sizlere büyük avantaj sağlayacağını belirtmek istiyorum. Çünkü bu tür hazır sistemler google’ye %100 uyumlu olarak çalışmakta ve sürekli prafesyonel bir ekip tarafından geliştirilmektedir. Eğer sitemizi henüz oluşturmadıysak hemen php destekleyen bir serverdan hosting satın alıp wordpress ya da joomla hazır sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirebiliriz. Hatta birçok hosting şirketi tek bir tıklamayla wordpress kurulumuna imkan veriyor.

Site içi seo da önemli olan noktalardan biri ön plana çıkarmak istediğimiz kelimeleri belirlemektir. Mesela seo konulu bir makale yazıyoruz ve üzerinde özellikle durduğumuz kelime seo kelimesi olsun. Seo kelimesini googla farkettirebilmek makalemizin çeşitli yerlerinde seo kelimesini % 1 oranında kullanmalıyız. Örnek olarak makalemiz 500 kelimeden meydana geliyor olsun. Seo kelimesini bu durumda en az 5 defa (% 1) kullanmamız gerekiyor.

Diğer bir önemli nokta, ön plana çıkarmak istediğimiz kelimeyi makalemizin ilk paragrafında 3-4 defa kullanmaktır. Özellikle bir defa altı çizili, bir defa kalın ve bir defa da italik olarak kelimemizi ilk paragrafta kullanırsak google’ın ilgisini daha çabuk çekeriz. Yine örnek kelimemizden devam edelim. Seo kelimesini ilk paragrafta seo seo seo şekinde kullanmak (tabi ki paragrafın çeşitli yerlerinde, ard arda değil) işimizi baya bir kolaylaştıracaktır.

Yine makalemizin diğer kısımlarında da % 1 oranında kelimemizi kullanmalı fazla da aşırıya kaçmamalıyız. Makalemizin son paragrafının son cümlesi, ön plana çıkarmak istediğimiz kelimeyle yani anahtar kelimeyle bitmeli. Yani örneğimizdeki seo kelimesini makalemizin son paragrafının son cümlesinde yer vermeliyiz. Bu da optimizasyon için önemli bir noktadır.

Ana sayfada resim, müzik ya da hareketli gif vb. gibi sayfanın yüklenme hızını etkileyecek yani sayfayı yavaşlatacak nesneler kullanmak yanlıştır. Sitemizin ana sayfası olabildiğince hızlı yüklenmelidir. Yoksa googla botları sıkılırlar ve kısa bir süre içersinde sitemizi terk ederler.

Genel olarak anahtar kelimelere uygulanan seo tekniklerini ifade etmeye çalıştım. Bir sonraki seo makalemizde görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın.

Seo Kuralları

Seo yani arama motori optimizasyonu web siteleri için hayati bir öneme sahiptir. Seo, web sitesini, google arama motorunun istediği niteliklerle donatmak ya da en basit tabiriyle web sitesini googla uyumlu hale getirmektir. Peki seo nasıl yapılır? ya da herkes seo uzmanı olabilir mı? gibi soruların özellikle bu işe yeni başlayanların kafalarındaki soru işaretlerinden bazıları olduğuna inanıyorum. O zaman işe bu soruları cevaplayarak başlayabiliriz. Birinci sorunun cevabı kısaca şöyle: Seo, site içi ve site dışı olmak üzere iki şekilde yapılır. Site içi olan, sitedeki makalelerin, yazıların, resimlerin, kodların google uyumlu hale getirilmesidir. Site dışı seo ise özünde backlink dediğimiz web sitemiz için aldığımız linklerdir. Gelelim ikinci sorunun cevabına: Evet, herkes seo uzmanı olabilir, kendi sitesini düzenleyebilir ve googlda üst sıralara çıkmasını sağlayabilir.

Peki tüm saydıklarımızı nasıl ve ne kadar bir zaman içersinde öğrenebilirsiniz? Bu işi sizlere öğretebilecek, tecrübelerini sizlerle paylaşabilecek biri var mı? Gödüğünüz gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Hepsine toplu olarak cevap verelim. Makalekafe.com sitemizin Seo-Backlink bölümünü takip ederseniz yukarıdaki tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Size seo hakkında çok değerli bilgiler vericem. Hatta ara ara bonuslarım olacak. Gerçekten bizzat kendimin tatbik ettiği ve sonucunda da yarar gördüğüm taktikleri sizlerle paylaşacağım. Site içi ve dışı seo taktikleri ve bonuslar ile sizin sitenizin de googlda yükselmemesi için hiçbir sebep yok. Yeterki öğrenmek isteyin, sabredin ve her şeyi olması gerektiği gibi yapın.

 Seo Altın Kuralı: Özgün İçerik

Seo yani arama motori optimizasyonu web siteleri için büyük bir öneme sahiptir. Oluşturulan içeriğin daha üst sıralara yükselmesi ancak doğru ve yeterli bir seo çalışmasıyla gerçekleştirilebilir.

Seo için farklı metodlar mevcuttur. Bu metodların doğru uygulanması sitenin geleceği için büyük önem taşımaktadır; fakat bu metodlar içersinde bir tanesi vardır ki hayati önem taşımaktadır. Site içeriğinizin özgün olması yani daha önce hiçbir sitede yayımlanmamış olması seo açısından yapılacak en doğru ve en etkili harekettir. Farklı sitelerden kopyala yapıştır şeklinde oluşturulan içerik web sitesine oldukça büyük zarar verir. Google akıllı bir arama motoru, yayınladığınız içerikleri diğer içeriklerle karşılaştırıyor. Aynı içeriğe sahip siteleri tespit ettiğinde daha önce girilmiş ve google’da indexlenmiş içeriği daha üst sıralara taşırken kopya içeriği de google sıralamasının karanlık noktalarına gömüyor.

Eğer ciddi bir iş yapmak istiyorsanız mutlaka içeriğin özgün olmasını sağlayın. Başarıyı başka türlü yakalamanız mümkün değildir, en azından google açısından…

Site Yüklenme Hızının Önemi ve Ölçümü

Web sitelerinizi çeşitli seo araçlarıyla test edebilir ve test sonuçlarına göre de sitenizi optimize edebilirsiniz. Seo açısından sitenizin açılış süresi önemli bir husustur. Kısacası web siteniz ne kadar çabuk yüklenirse(açılırsa) google açısından o kadar iyi demektir. Çünkü sitenize eklediğiniz makaleler, resimler zamanla siteyi hantallaştırır ve sayfaların geç açılmasını sağlar. Bu da girmiş olduğunuz içeriğin google’daki indexlenme hızını yavaşlatır, böylece rakip sitelerin gerisinde kalma riskini doğurur.

Sitenizin yüklenme hızını ve buna bağlı birçok değeri ölçen ve raporlayan, işlevsel bir site var. gtmetrix.com sitesi bu konuda oldukça başarılı. siteye bağlandıktan sonra url kısmına sitenizin adresini yazıyoruz ve Go! tuşuna basıyoruz. Kısa bir zaman sonra sitenizin hız bilgileri karşınıza geliyor.

Eğer test sonucunda site yüklenme hızınız düşük çıkarsa önbellekleme kullanabilirsiniz. Siteniz wordpress tabanlıysa super catch eklentisi sizin için önbellekleme yapacak ve sayfalarınızın yüklenme hızını artıracaktır.

 

Pr Değeri Yüksek Sitelerden Link Alın

 

Seo açısından etkili olan yöntemlerden biri de ki bu en etkili yöntemdir diyebilirim, pr değeri yüksek olan sitelerden link almaktır. Özellikle kelime bazlı yükselmek istiyorsanız mutlaka bu yönteme başvurmalısınız.

Piyasada ucuza yapılan backlink kasma yöntemi yerine aynı fiyata pr değeri 4 ya da 5 olan sitelerden link almak çok daha mantıklıdır. Bazı sitelerde görüyoruz, 15-20 TL gibi bir fiyatla sitenize 3000-4000 backlink sağlıyorlar. Fakat önemli olan backlinklerin çokluğpundan ziyade nitelikli olmalarıdır. Birkaç günde sitenize yönelen 3000 backlink muhtemelen sitenizi google filitresine sokacaktır. Ortalama 4-6 ay arasında bu filitreden çıkamazsınız. Bunun yerine aynı fiyatlara pr değeri 4 olan siteden kelime bazlı link almak daha evladır.

Örnek olarak bir deneyimimi paylaşmak istiyorum. 2 aylık sitem, ana kelimede googleda 156. sırada çıkmaktaydı. Ardından pr değeri 4 olan ve alexa değeri de 680000 olan bir siteden ana kelimemle link aldım. 15 gün sonra istediğim kelimede google sıralamasında 37. sıraya yükseldim. Gördüğünüz gibi risk yok, fayda çok.

İçi boş tabiri caizse çöp sitelerden backlink almayı bırakın. Kaliteli seo için,az alın ama nitelikli alın

Dizinlerin Siteniz İçin Faydaları

Binbir emekle kurduğunuz ve geliştirmek için ciddi emek verip uğraştığınız web sitenizin değerlenmesini istemez miydiniz? Cevabınız evetse bunu sağlamanın çeşitli yollarını öğrenmez zorundasınız. Bu makalede bu yollardan en etkili olanını yani dizin sitelerine web sayfanızın urlsini eklemenin faydalarına değinicem.

Dizin siteleri, çok farklı kategorideki siteleri biraraya getirerk kullanıcılarına aradıklarını kolayca bulmalarına imkan veren ve google’ın gözünde de önemli bir yeri olan sitelerdir. Bu sitelerin sayısı hayli fazla. İçlerinde bu işi ücretli olarak yapan da var bedava yapan da. Bazıları da karşılık esasını güdüyor. Yani sizin web linkinize karşılık dizin sitesinin linkini karşılıklı yayınlamanızı esas alıyor. Siteniz ne kadar çok dizinde yer alırsa googleın gözünde o oranda değer kazanır.

Dizin sitelerine ulaşmak aslında çok kolay. Özellikle şimdi sizlere vereceğim web sitesi sayesinde bu tür sitelere zahmetsizce ulaşacaksınız. www.directorycritic.com binlerce dizin sitesini parmaklarınızın ucuna getiriyor. Sizin tek yapmanız gereken uygun dizin sitelerini bulmak ve web linkinizi kaydetmek! Unutmayın ne kadar kayıt o kadar güç…

Edu ve Gov Uzantılı Sitelerin Faydaları

Bilindiği gibi backlinkler sitelerimiz için önemli bir yere sahiptir. Ne kadar çok ve kaliteli backlink edinirsek sitemizin değeri o oranda artar. Buradaki değer ifadesini biraz açmak istiyorum. Google arama motoru, yüksek pr değerine sahip siteleri çok sever, sevdiği için de pr’sini yüskeltmiştir zaten. Yani pr değeri yüksek, alexa değeri iyi konumda olan bir siteden edindiğimiz backlinkler sitemizi google’ın gözünde yüceltir, sayfalarımız daha iyi indexlenir, aramalarda ilşk sayfalarda çıkma ihtimalimiz artar.

Google, özellikle edu ve gov uzantılı sitelerden alınan linklere değer verir; çünkü bu uzantılı siteler kaliteli sitelerdir. Özellikle üniversitelerin web sayfalarından alınan linkler, çeşitli kurum ve kuruluşların gov uzantılı sitelerinden alınan linkler oldukça kalitelidir. Elimde pr değeri yüksek edu ve gov sitelerin listesi var. İsteğen arkadaşlar bu yazıya yorum bıraksın, mail adreslerine göndereyim. Sitenizi kıymetli hale getirmek istiyorsanız mutlaka bu uzantılı sitelerden backlink almaya çalışın.Backlink alırken de sitenizin adres ismine link vererek alın. Örneğin makalekafe.com sitesi için link alacaksak, makalekafe kelimesiyle almalıyız bunu. Bu şeklide alınan backlinkler sitemizin pr değerine doğrudan olumlu bir etki yapacaktır. Google seo amaçlı linkleri pek sevmez; ama site isminize aldığınız linkler diğerlerine göre üç adım daha öndedir.

Yazımı bitirmeden önce şu hatırlatmayı yapmakta fayda görüyorum. Sakın ola backlink alımını abartmayın. Günlük alacağınız backlink adedi sitenizin yaşına göre çeşitlilik gösterir. eğer siteniz 1 yılını doldurmadıysa günde en fazla 15 tane link alın. sitenizin yaşı 2 yıl ve üstüyse korkmayın, zira google yaşlı sitelerin kural dışı her hareketini maruz görüyor. Özellikle edu ve gov uzantılı siteleri tercih edin.

 

 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz