Ana Sayfa Mobil 2014 Yılının En Çok Tercih Edilen Akıllı Telefonları

2014 Yılının En Çok Tercih Edilen Akıllı Telefonları

Akıllı telefonların performansını test eden ve böylelikle diğer telefonlarda karşılaştırmalı şekilde gösteren program AnTuTu, 2014 yılında en çok tercih edilen akıllı telefonları açıkladı.

AnTuTu, akıllı telefonlarda RAM, CPU, SD Kart gibi teknik özellikleri ölçen ve puanlandıran popüler bir uygulamadır. Bu uygulama yaptığı puanlama ile akıllı telefonun diğer telefonlara göre kıyaslamasını da yapmaktadır. Aynı zamanda telefonun imei kaydına kadar bilgi veren program ara sıra yanılmaktadır. Örneğin aynı cihaza farklı puanlama yapabilmektedir. Bu sorunun çözümü ise programın güncellenmesi ile olmaktadır.

Ayrıca AnTuTu sadece 2014 yılının en performanslı telefonlarını açıklamakla kalmayıp 2013 yılının değerleri ile karşılaştırmalı bir liste yayınlamaktadır. Listede en dikkat çeken durum Samsung cephesinde yaşanmaktadır. Uygulama, Samsung’un yeni telefonlarının performans ve özellik açısından diğer telefonlardan geride kaldığını göstermektedir.

AnTuTu’nun açıkladığı listeye göz atacak olursak Çin üretimi olan telefonların performansı dikkat çekmektedir. Testlerde ve puanlamada üst sıraya yerleşen Çin üretimi telefonları, Çin’in telefon pazarına güçlü bir şekilde girmesinin sonucu olarak görebiliriz.

İşte AnTuTu’nun en popüler ilan ettiği telefonlar,

1- Xiaomi Mi4
2- Samsung Galaxy Note 3
3- Samsung Galaxy S5
4- Xiaomi Mi3
5- ASUS ZenFone 5
6- Meizu MX4
7- Samsung Galaxy Note 4
8- OnePlus One
9- LG Nexus 5
10- Samsung Galaxy S4

11105416-content19115TOP-10-popular-smartphones-2013-vs-2014

1. Görselde Görselde görünen puanlama sistemi, telefonun performansını göstermektedir. Liste her ne kadar popülerlik adına açıklanmış olsa da performans olarak en yüksek değeri veren telefonları görmekteyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz